DALIŞ NOKTALARI

KARGI ADASI

Dalış Bölgesi Hakkında Bilgi

Dalış bölgemiz Bodrum Yarımada’sının batı kısmında, Akyarlar Koyu’nun karşısında yer almaktadır. Bölgeye ulaşım süremiz DiveTalia merkezinden 15 dakikadır. Kargı Adası sık ve güçlü akıntılara maruz kalmaktadır. Akıntı genellikle 7-8 metrelerde başlayıp 25 metrelere kadar sürmektedir. Akıntıların yönü günden güne değişmektedir. Bu sebepten dolayı sualtı canlılığı zengin ve çeşitlidir. Dalıcılar suyun altında orfozlar, lahoslar, baraküda sürüleri, akyalar, sinaritler, mürenler ve bunu gibi Akdeniz canlılarıyla karşılaşabilirler.

Dalış Rotası: Kargı Adası iki dalış rotasına sahiptir. Sol duvar daha sığ ve kolay bir rotadır. Ama en etkileyici rota saklı resifin bulunduğu yerdir. Duvarlar ve büyük kaya sütunları bölgeyi bir dalıcının rahatça yüzebileceği bir labirent haline getirir. Scooter (DPV) kullanımı için mükemmel bir yerdir. Ayrıca sualtı fotografçılarının gözdesi olan bir konumdur.

Maksimum Derinlik: 36-40 metre

Önerilen tecrübe: Deneyimli Advanced Open Water – 2 Yıldız ve üzeri

Dalış tipleri: Resif dalışı, Duvar Dalışı, Akıntı dalışı, Derin dalış,

KÖÇEK ADASI

Dalış Bölgesi Hakkında Bilgi

Dalış bölgemiz Kargı Adası ile Bodrum merkezi arasında Aspat Koyu’nun karşısında yer almaktadır. Bölgeye ulaşım süremiz DiveTalia merkezinden 10 dakikadır. Adanın karaya bakan tarafının derinliği 10 metre, Kargı’ya bakan taraf 22 metre, Gökova’ya bakan taraf ise 34 metredir. Dalıcılar adacığın etrafına serpilmiş antik amforalar ve kayalara yapışmış taş çapalarla karşılaşabilirler.

Maksimum Derinlik: 34 metre

Önerilen tecrübe: Deneyimli Advanced Open Water – 2 Yıldız ve üzeri

Dalış tipleri: Resif dalışı, Duvar Dalışı, Akıntı dalışı, Derin dalış,

OSMANLI ÇAPASI

Dalış Bölgesi Hakkında Bilgi

Dalış bölgemiz Bitez Koyu’nun çıkışında, Adaboğazı’nın batısında yer almaktadır. Bölgeye ulaşım süremiz DiveTalia merkezinden 10 dakikadır. Osmanlı Çapası’na dalmanın en iyi yöntemi çapanın bulunduğu resifin üzerine atlayıp serbest düşüş yapmaktır. Çapa yaklaşık 25 ile 27 metre arasında kayaların üzerinde durmaktadır. Çapanın boyutları 3 metreye 5 metredir. Çapadan sonra 35 metrelere inen etkileyici ve zengin deniz canlılarıyla dolu kaya oluşumları bulunur. Dalıcılar suyun altında orfozlar, lahoslar, baraküda sürüleri, akyalar, sinaritler, mürenler ve bunu gibi Akdeniz canlılarıyla karşılaşabilirler. Kıyıdan yapılacak dalışlarda DPV kullanımı önerilmektedir.

Maksimum Derinlik: 35 metre

Önerilen tecrübe: Deneyimli Advanced Open Water – 2 Yıldız ve üzeri

Dalış tipleri: Resif dalışı, Derin dalış,

KURT BURNU

Dalış Bölgesi Hakkında Bilgi

Dalış bölgemiz Bitez Koyu ile Gümbet Koyu arasındadır. Bölgeye ulaşım süremiz DiveTalia merkezinden 10 dakikadır. İlk defa dalış yapacak olan deneme dalıcıları için Bodrum’daki en iyi noktalardan biridir.

Dalış rotası: Dalış kıyıda 3 metreden başlar. Kayaları sağımıza alıp 18 metreye indikten sonra posedonyaları takip ederek 40 metre derine inen duvarı buluruz. Arada sırada bulunan akıntıya kendimiz verip dalışa devam ederiz. Dönüş yolunda akıntıya karşı yüzeceğimiz ihtimalini gözden kaçırmamalıyız. Dalıcılar, üstümüzdeki tekne trafiğinin farkında olmalılardır. Bu sebepten dolayı kayalara yakın yüzmek şiddetle tavsiye edilir. Deniz canlılığı genellikle yüzey ve 18 metre arasındadır. Ama bu dalış bölgesi sürpriz canlılarla karşılaşabileceğiniz bir noktadır. Dalıcılar suyun altında orfozlar, lahoslar, akyalar, sinarit sürüleri, mürenler, ahtapotlar, yengeçler ve carretta carrettalar gibi Akdeniz canlılarıyla karşılaşabilirler.

Maksimum Derinlik: 40 metre

Önerilen tecrübe: Open Water-1 yıldız, Advanced Open Water – 2 Yıldız ve üzeri, DPV dalışı

Dalış tipleri: Duvar dalışı, Derin dalış,

BÜYÜK RESİF

Dalış Bölgesi Hakkında Bilgi

Dalış bölgemiz Bodrum Kalesi ile Karaada arasında açık denizde bulunmaktadır. Bölgeye ulaşım süremiz DiveTalia merkezinden 15 dakikadır. Büyük Resif sualtındaki bir tepedir. Tepenin en ucu 5 metre derinliktedir. Bodrum anakarasına bakan tarafta 34 metreye inen bir yamacı vardır. Bu yamaçtan iniş, uçurumda atlama hissini verdiği için çok heyecan vericidir.

Dalış rotası: Akıntının yönüne göre saat yönü veya tersi olacak şekilde dik duvardan başlayarak resifin tamamını turluyoruz. Zengin ve çeşitli sualtı canlılığından dolayı baracüdaların, orfozların, akyaların ve palamutların avlanma bölgesidir. Bu canlıların dışında sinaritler, vatozlar, mürenler, ıstakozlar, tritonlar ve aslan balıkları görülebilecek deniz canlıların başında gelmektedir. Büyük Resif sualtı fotografçılarının en sevdiği dalış bölgelerinden biridir. DPV (scooter) kullanarak hem Büyük Resif hem Küçük Resif tek dalışta keşfedilebilir.

Maksimum Derinlik: 34 metre

Önerilen tecrübe: Deneyimli Open Water-1 yıldız, Advanced Open Water – 2 Yıldız ve üzeri, DPV dalışı

Dalış tipleri: Resif dalışı, Derin dalış,

KÜÇÜK RESİF

Dalış Bölgesi Hakkında Bilgi

Dalış bölgemiz Bodrum Kalesi ile Karaada arasında açık denizde bulunmaktadır. Büyük Resif’in hemen yanındadır. Bölgeye ulaşım süremiz DiveTalia merkezinden 15 dakikadır. Büyük Resif gibi sualtındaki bir tepeciktir. Büyük Resif’ten tek farkı, boyutları daha küçüktür. Tepenin en üst noktası 6 metre derinliktedir. Uçurum hissini yaratan duvarın dibi 32 metreye inmektedir.

Dalış Rotası: Akıntının yönüne göre saat yönü veya tersi olacak şekilde dik duvardan başlayarak resifin tamamını boyunlarından dolayı iki defa turluyoruz. Zengin ve çeşitli sualtı canlılığından dolayı baracüdaların, orfozların, akyaların ve palamutların avlanma bölgesidir. Bu canlıların dışında sinaritler, vatozlar, mürenler, ıstakozlar, tritonlar ve aslan balıkları görülebilecek deniz canlıların başında gelmektedir. Büyük Resif sualtı fotografçılarının en sevdiği dalış bölgelerinden biridir. DPV (scooter) kullanarak hem Büyük Resif hem Küçük Resif tek dalışta keşfedilebilir.

Maksimum Derinlik: 32 metre

Önerilen tecrübe: Deneyimli Open Water-1 yıldız, Advanced Open Water – 2 Yıldız ve üzeri, DPV dalışı

Dalış tipleri: Resif dalışı, Derin dalış,

BARAKÜDA NOKTASI

Dalış Bölgesi Hakkında Bilgi

Dalış bölgemiz Bodrum Karaada’nın en batı ucunda Bodrum’un tam karşısındadır. Bölgeye ulaşım süremiz DiveTalia merkezinden 15 dakikadır. Bodrum’da üç dalış noktasına sahip nadir yerlerden biridir.

Dalış Rotası 1 (Sol Duvar): Dalış koyun içinde 3 metreden başlar. Koyun dışına doğru kayalar ve posedonyaların üzerinden yüzerek kademeli olarak 18 metreye ulaşırız. Bu noktadan sola dönüp 32 metreye kadar inen duvarı takip ederiz. Bu nokta nadiren akıntıya sahip olmaktadır. Bu yüzden dönüş yolunda akıntıya karşı yüzme ihtimalimiz vardır.

Dalış Rotası 2 (Saklı Resif): Saklı Resif kıyının açığında bulunmasından dolayı uzun yüzüş zamanı yerine resifin tepesinden giriş yapmak en ideal dalış başlangıç noktasıdır. Resifin en sığ noktası 18 metredir. Buraya yüzeyden serbest düşerek inilir. Büyük bir kayalık alana sahip olan resif 40 metre üzeri derinliklere kadar inmektedir. Kıyıya dönüş yolu posedonyaların üzerinde orta suda yüzmektir.

Dalış Rotası 3 (Sağ Duvar): Dalış koyun içinde başlar. Dalışın büyük çoğunluğu 12 ile 18 metre arasında geçer. Duvarın sonunda 28 metreye inen bir duvarı bulunur. Deneme dalıcıları ile sertifikasını yeni almış dalıcılar için uygun bir noktadır.

Hem sağ duvar hem de sol duvarda Akdeniz’in olağan şüphelileri olan orfozlar, lahoslar, mürenler ve bunun gibi camlıları görebiliriz. Ama bu noktanın en cazibeli dalış rotası olan Gizli Resif’te baraküda sürüleri, vatozlar ve nadir de olsa carretta carrettaları görme şansımız vardır. DPV (scooter) ile 3 dalış rotası da tek seferde görülebilir.

Maksimum Derinlik: 40+ metre

Önerilen tecrübe: Open Water-1 yıldız, Advanced Open Water – 2 Yıldız ve üzeri, DPV dalışı

Dalış tipleri: Resif dalışı, Duvar Dalışı, Derin dalış, Bot Dalışı

SG115 SAHİL GÜVENLİK BATIĞI

Dalış Bölgesi Hakkında Bilgi

Dalış noktamız Bodrum Karaada’nın batısında, Baraküda Noktası’nın hemen yanındadır. Bölgeye ulaşım süremiz DiveTalia merkezinden 15 dakikadır. Bu dalış noktası iki rotaya sahiptir.

Dalış Rotası 1 (SG115 Sahil Güvenlik Batığı): SG115 Türk Sahil Güvenliği tarafından kullanılmış Alman yapımı bir gemidir. Gemi emekli edildikten sonra yapay resif yaratmak amacıyla Bodrum’a hediye edilmiştir. 2007 yılında BOSAD tarafından bulunduğu yere batırılmıştır. Dalış koyun içinde 3 metreden başlar. Posedonyaların üzerinde yapılan 7-8 dakikalık yüzüş sonrasında SG115 karşımıza kumun üzerinde oturmuş bir şekilde çıkar. Kıç güvertesi 18 metrede bulunmaktadır. Batığın burun noktası da dalışın en derin noktası olan 29 metrededir. Meraklı akya sürüleri arada sırada batığı ziyaret ederler. Bunun dışında batığın üzerindeki cephane kutularında saklanmış olan karidesleri görmek için fenerlerinizi yanınızda getirmeyi unutmayın.

Dalış Rotası 2 (Alarga Duvarı): Dalış koyun içinde 3 metreden başlar. Koyun dışına doğru derinlik 32 metreye ulaşır. Sağa doğru dönerek duvar takip edilir. Duvarın en derin noktası 34 metredir. Alarga Duvarı’da arada sırada hafif bir akıntı olur. Bu sebepten dolayı dönüş yolunda akıntıya karşı yüzmek zorunda kalınabilir. Dalıcılar bu dalış rotasında orfozlar, lahoslar, sinaritler, aslan balıkları, mürenler ve renkli deniz tavşanları görebilirler.

 

Maksimum Derinlik: 34 metre

Önerilen tecrübe: Open Water-1 yıldız, Advanced Open Water – 2 Yıldız ve üzeri, DPV dalışı

Dalış tipleri: Batık dalışı, Duvar dalışı, Derin dalış,

C-47 DAKOTA UÇAK BATIĞI

Dalış Bölgesi Hakkında Bilgi

Dalış bölgemiz Bodrum Karaada’da SG115 batığı ile Kaçakçı Koyu arasında bulunmaktadır. Bu bölge iki dalış rotasına sahiptir.

Dalış Rotası 1 (C-47 Dakota Uçak Batığı): İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan Douglas Uçak Şirketi tarafından tasarlanmış ikonik bir uçaktır. Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan bu uçak, 1974’de Kıbrıs’a hava indirme yapan ilk uçaklardan biridir. Türk Ordusu tarafından emekli edilen uçak, yapay resif oluşturmak amacıyla Bodrum’a hediye edilmiştir. 2007 yılında BOSAD tarafından batırılmıştır. Dalış, koyun içinde 3 metreden başlar. Kayaları solumuza alarak yaklaşık 10-12 dakika yüzdükten sonra 19 metrede uçağın sol kanattan kopmuş motorunu görürüz. Motorun arkasında 17 metreden 26 metreye uzanan kanatlar bulunur. Kokpit kısmı 23 metrede kayaların üzerine oturmuştur. Kanatların 20 metre arkasında uçağın gövdesi kumun üzerinde parçalanmış bir şekilde 34 metrede durur.

Dalış Rotası 2 (Paçoz Duvar): Dalış, koyun içinde 3 metreden başlar. Koyun dışına doğru derinlik kademeli olarak 36 metreye kadar iner. Sağa doğru dönerek duvar takip edilir. Güzergah boyunca 2 tane posedonyaların bulunduğu çayır karşımıza çıkar. Bu dalış rotası her seviye dalıcının keyif alacağı rahat ve kolay bir rotadır. Dalıcılar bu dalış rotasında orfozlar, lahoslar, sinaritler, aslan balıkları, mürenler ve renkli deniz tavşanları görebilirler.

Maksimum Derinlik: 36 metre

Önerilen tecrübe: Open Water-1 yıldız, Advanced Open Water – 2 Yıldız ve üzeri, DPV dalışı

Dalış tipleri: Batık dalışı, Duvar dalışı, Derin dalış,

KAÇAKÇI KOYU

Dalış Bölgesi Hakkında Bilgi

Dalış bölgemiz Bodrum Karaada’nın tam ortasında bulunur. Koy adını Osmanlı zamanında Yunan Adaları ile anakara arasında kaçakçıların saklandığı yer olmasından dolayı alır. Bu koy kaçakçıları kanundan ve kötü havalardan korumuştur. Bu koyda iki tane dalış rotası vardır.

Dalış Rotası 1 (Sağ Duvar): Dalış koyun içinde 3 metreden başlar. Beş dakikalık bir yüzüşten sonra 8 metrede başlayan posedonyalar ve onların sağında karşımıza çıkan bir duvar vardır. Duvarı takip ederek 20 metrelerde duvarın sağa döndüğünü görürüz. Duvarın biraz ilerisinde 23 metre ile 28 metre arasında serpiştirilmiş amforaları buluruz. Eğer şanslıysak bir mürenin amforalardan birini yuvası yaptığını görebiliriz. Sağ duvar genelde 18 metre ile 22 metre arasında değişen derinliklerde devam eder. 28 metrelere inen büyük kaya parçaları duvarı enteresan hale getirir.

Dalış Rotası 2 (Sol duvar): Dalış koyun içinde 3 metreden başlar. Yedi dakikalık yüzüşten sonra 14 metrede başlayan posedonyalar ve onların solunda karşımıza çıkan bir duvar vardır. Sol duvar etkileyici volkanik kava oluşumlarına sahiptir. Bu kayalar çeşitli deniz canlılarına ev sahipliği yaparlar. Duvarın bu kısmının en derin noktası 30 metredir. Deneyimli dalıcılara önerimiz DPV (scooter) ile bu dalışı yapmalarıdır. Scooter ile 2 dakikalık mesafede 35 metreye inen dik ve heybetli bir duvar ile karşı karşıya gelirsiniz. Dalıcılar bu dalış rotasında orfozlar, lahoslar, sinaritler, aslan balıkları, mürenler ve renkli deniz tavşanları görebilirler.

Maksimum Derinlik: 35 metre

Önerilen tecrübe: Open Water-1 yıldız, Advanced Open Water – 2 Yıldız ve üzeri, DPV dalışı

Dalış tipleri: Duvar dalışı, Derin dalış,

HAVALI MAĞARA

Dalış Bölgesi Hakkında Bilgi

Dalış bölgemiz Bodrum Karaada’nın ortasında yer almaktadır. Bölgeye ulaşım süremiz DiveTalia merkezinden 20 dakikadır. Bu nokta tek dalış rotasına sahiptir.

Dalış Rotası: Bu bölge genelde dalgalı olur. Dalışa 5 metreden başlarız. Duvar hızlıca 40+ metrelere kadar iner. Duvarı takip ederken derinlik yavaşça 24 metreye gelir. Duvarın sonundan geriye dönerken 12 metreye sabitleniriz. Mağaranın girişi 12 metrededir. Mağara 5 dalıcının rahatça girebileceği büyüklüktedir. Mağaranın içinde 5 metreye çıkan bir baca bulunur. Mağaradan çıktıktan sonra kayaların arasından sızan baloncuklar etkileyici bir görüntü oluştururlar. Dalıcılar bu dalış rotasında orfozlar, lahoslar, sinaritler, aslan balıkları, mürenler ve renkli deniz tavşanları görebilirler.

Maksimum Derinlik: 40+ metre

Önerilen tecrübe: Open Water-1 yıldız, Advanced Open Water – 2 Yıldız ve üzeri, DPV dalışı

Dalış tipleri: Duvar dalışı, Mağara Dalışı, Derin dalış,

PINAR 1 BATIĞI

Dalış Bölgesi Hakkında Bilgi

Dalış bölgemiz Bodrum Karaada’nın güneydoğu tarafında yer alır. Bölgeye ulaşım DiveTalia merkezinden 20 dakikadır. Pınar 1 gemisi 1938 yılında Almanya’da yapılmıştır. Gemi Türk Donanması’nda su taşıma gemisi olarak görev almıştır. Türk Ordusu tarafından emekli edildikten sonra yapay resif oluşturulması için Bodrum’a hediye edilmiştir. SG115 ve C-47 Dakota gibi 2007 yılında BOSAD tarafından batırılmıştır. Bölgemiz tek dalış rotasına sahiptir.

Dalış Rotası: Dalış 5 metrede başlar. 14 metreye inen küçük bir duvardan sonra posedonyaların üzerinden 4 dakikalık bir yüzüş sonrası Pınar 1 Batığı’nın ihtişamlı siluetini görürüz. Kıç 23 metrede kumda oturur. Kıç güvertesi 18 metrededir. Batığın boyutları 37 metre uzunluk ve 7 metre genişliktir. En derin nokta burunun olduğu 34 metredir. Deneyimli batık dalıcıları için birden fazla giriş noktasına sahiptir. Pınar 1 Batığı iskorpit balıklarının en sevdiği noktalardan biridir. Aynı zamanda batığın içerisinde eşkinalarla karşılaşmak mümkündür. Dalıcılar bu dalış rotasında orfozlar, lahoslar, sinaritler, aslan balıkları, mürenler ve renkli deniz tavşanları görebilirler.

Maksimum Derinlik: 35 metre

Önerilen tecrübe: Open Water-1 yıldız, Advanced Open Water – 2 Yıldız ve üzeri, DPV dalışı

Dalış tipleri: Duvar dalışı, Batık Dalışı, Derin dalış,

POYRAZ KOYU

Dalış Bölgesi Hakkında Bilgi

Dalış bölgemiz Bodrum Karaada’nın güneydoğu yönünde yer almaktadır. Bölgeye ulaşım DiveTalia merkezinden 20 dakikadır.  Charter ve özel yatların demirlediği popüler bir koydur. İlk keşif dalışınızı yapmak için harika bir noktadır. Bu dalış noktası tek bir dalış rotasına sahiptir.

Dalış Rotası: Dalış 3 metre derinlikte başlar. Sağınına kayaları alarak koyun dışına doğru yüzmeye başlarsınız. Yüzdükçe derinlik kademeli olarak 30 metreye çıkar. Bu noktadan sonra hafifçe sağa dönüp duvarı takip edersiniz. Gittikçe derinlik maksimum 40 metreye çıkar. Yaklaşık 25 metre civarında etrafa dağılmış birkaç büyük kaya sütunu vardır. Kayaların üzerinde bulunan deliklerin içinde yengeç ve ıstakoz bulabilirsiniz. Dalgıçlar orfozlar, akyalar, mürenler, ahtapotlar ve aslan balıklarına rastlayabilirler.

Maksimum Derinlik: 40 metre

Önerilen tecrübe: Open Water-1 yıldız, Advanced Open Water – 2 Yıldız ve üzeri, DPV dalışı,

Dalış tipleri: Duvar dalışı, Derin dalış,

YASSI KAYA

Dalış Bölgesi Hakkında Bilgi

Dalış bölgemiz Bodrum Karaada’nın güneydoğu ucunda yer alır. Kara Ada’ya bir deniz mili uzaklıkta küçük bir adacıktır. 2016 yılında bronz bir heykel Türk iş adamı Mustafa Koç ve Koç’un evlat edindiği bir Akdeniz foku olan Badem anısına batırılmıştır. Bu dalış noktası tek bir dalış rotasına sahiptir.

Dalış Rotası: Bu dalış noktası güçlü akıntısı ile bilinmektedir. Datça Yarımadası’na bakan taraf, heykelin bulunduğu rotadır. Dalış 5 metre derinlikte başlar. Datça yönüne dönülür ve 20 metre civarındaki posedonyalara ulaşana kadar kayaların üzerinden yavaş yavaş inilir. Posedonyalardan sağa dönülür ve heykele ulaşana kadar yüzülür. Yolda baraküdalara rastlayabilirsiniz. Heykel 23 metrede kayalara oturtulmuştur. Temelden Mustafa Koç Bey’in elinin ucuna kadar heykelin boyu yaklaşık 6 metredir. Heykelden itibaren resif boyunca dalışınıza devam edersiniz ve derinlik kademeli olarak 35 metreye iner. Dalgıçlar orfozlar, akyalar, mürenler, ahtapotlar ve aslan balıklarına rastlayabilirler. Güçlü akıntısı nedeniyle bu nokta deneyimli dalgıçlar içindir. Ayrıca akıntı dalışları ve DPV’ler için de harika bir yerdir.

Maksimum Derinlik: 40 metre

Önerilen tecrübe: Advanced Open Water – 2 Yıldız ve üzeri, DPV dalışı,

Dalış tipleri: Resif dalışı, Derin dalış, Akıntı dalışı

ORAK ADASI

Dalış Bölgesi Hakkında Bilgi

Dalış bölgemiz Bodrum Karaada’dan daha uzakta, Gökova Körfezi’ne daha yakındır. Burası muhteşem sualtı topografyası ve 100+ metre derinliğe kadar inen devasa duvarıyla ünlüdür. Bu dalış noktası tek bir dalış rotasına sahiptir.

Dalış Rotası: Dalış kum üzerinde 6 metre derinlikte başlar. Yönünüzü Gökova Körfezi’ne doğru çevirip ince uzun volkanik sütunlardan oluşan kaya oluşumlarının arasından yüzersiniz. Sütunların sonunda uçsuz bucaksız derin maviliğin heyecan verici manzarasına sahip devasa bir duvara ulaşırsınız. Duvar sağınızda devam eder. Yavaş yavaş derinlere indikçe mor süngerlerin bulunduğu birkaç küçük oyukla karşılaşırsınız. Burası akya balığı, istavrit bozmaları ve palamutlar için tercih edilen bir avlanma alanıdır. Dalgıçlar orfoz, müren, ahtapot, aslan balığı ve carretta carrettalara rastlayabilirler. Bu dalış noktası DPV ve teknik dalgıçlar için en iyi yerlerden biridir.

Maksimum Derinlik: 100+ metre

Önerilen tecrübe: Open Water-1 yıldız, Advanced Open Water – 2 Yıldız ve üzeri, DPV dalışı, Teknik Dalış, CCR (kapalı devre) dalışı

Dalış tipleri: Duvar dalışı, Derin dalış,